Tilbage

Flæskesteg på Q3200 (rotisserie)


Ingredienser

  • 1 Flæskesteg
  • Groft eller flage Salt
  • Pebber
  • evt laverbærblade

Tilberedningstid: 3-4 timer + 30 min om morgen

  1. Om morgen:
  2. Tør stegen af
  3. Start med at tjekke sværene på din steg. Sværen skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
  4. Giv stegen en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene
  5. Sæt stegen tilbage i køleskabet
  1. Ved tilberedning:
  2. Tag stegen ud af køleskab og lad den hvile i 20 min.
  3. Gør grillen klar med et vandbad (Husk at holde øje med om, der skal mere væske i vandbadet)
  4. Tør stegen af og give den salt
  5. Sæt stegen i grillen og tænd på min indirekte varme
  6. Indtil kerne temperturen er 70 °C
  7. Tag stegen ud og lad den hvile, mens grillen sættes til max indirekte varm
  8. Når temp i grillen er over 220 °C, sættes stegen tilbage 30 min, mens tilbehør laves
  9. Hvis sværen stadig ikke er sprød efter 30 min, tages bakken med vand ud og direkte varme tændes
  10. Hold øje med stegen og når sværen er sprød, tage stegen ud og lad den hvile, mens sousen laves