Tilbage

Snegle


Ingredienser (32 stk.)

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 Æg
  • ½ tsk. kardemomme
  • 2 spsk. sukker.
  • ½ tsk. groft salt
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 300 g blødt smør (150 g)
  • 170 g sukker (85 g)
  • 4 spsk. kanel (2 spsk.)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Tilberedningstid: Ca. 1½ time, Ca. 7 min. ved 210° varmluft

  1. Lun mælken og rør gæeren ud heri.
  2. Bland de øvrige ingredienser i.
  3. Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig.
  4. Stil den til hævning et lunt sted Ca. 30 min.
  5. Ælt dejen igennem igen, og del den i 2 dele.
  6. Rul hver del til en aflang plade (ca. 25x40 cm),
  7. Smør fyldet (Rør smør, sukker og kanel godt sammen) herpå.
  8. Rul dem sammen på det lange led, som til roulader, og skær hver i 16 stykker.
  9. Sæt sneglene på bagepapir eller en smurt bageplade.
  10. Evt. bøj den yderste dejende ind under sneglen.
  11. Lad sneglene efterhæve ca. 30 min.
  12. Tænd ovnen efter 15 min
  13. Pensl med Æg
  14. Bag dem midt i ovnen.