Tilbage
Walisisk kyllingpie med porrer
|
Ingredienser
- 1 hel kylling (1200g)
- 1 krydderbuket
- 250g porrer uden top
- 100g bacon i tern
- 25g smør
- 1½ spsk hvedemel
- 4½ dl hønsebouillon
- 1½ dl fløde 38%
- citronsaft efterbehov
- salt og peber
- 300g butterdej
- 1 æg til pensling
|
|
Tilberedningstid: Ca. 1 dag.
- Kog kyllingen med krydderbuket
- Tag kyllingen op og indkog suppen til knap ½ L
- Pil kyllingen og skær i små bidder
- Porrerne gøres i stand og skæres i 1 cm tykke skiver
- Bacon brunes i en gryde og smøret tilsættes.
- Derefter tilsættes porreskiverne og det hele dampes et par minutter under låg
- Rør et par gange.
- Tag gryden af varmen og rør melet i.
- Tilsæt 2/3 del af bouillionen og lad det hele koge op i 5 min
- Resten af bouillionen blandes med fløden og kommes i porrestuvningen
- Sammen med kyllingbidderne og smag til med salt, peber og citronsaft
- Kom det hele i et gratinfad
- Tænd ovnen på 225°
- Butterdejen rulles jævnt ud
- Kanterne på fadet pensles med sammenpisket æggeblomme
- Dejen klemmes fast langs kanterne
- Skær et hul i midten af dejen på en cm
- Dejlåget pensles også med det sammenpisket æggeblome
- Skal bages 15 min ved 225° og derfeter 175° i 12 min
|