Tilbage

Walisisk kyllingpie med porrer


Ingredienser

  • 1 hel kylling (1200g)
  • 1 krydderbuket
  • 250g porrer uden top
  • 100g bacon i tern
  • 25g smør
  • 1½ spsk hvedemel
  • 4½ dl hønsebouillon
  • 1½ dl fløde 38%
  • citronsaft efterbehov
  • salt og peber
  • 300g butterdej
  • 1 æg til pensling

Tilberedningstid: Ca. 1 dag.

  1. Kog kyllingen med krydderbuket
  2. Tag kyllingen op og indkog suppen til knap ½ L
  3. Pil kyllingen og skær i små bidder
  4. Porrerne gøres i stand og skæres i 1 cm tykke skiver
  5. Bacon brunes i en gryde og smøret tilsættes.
  6. Derefter tilsættes porreskiverne og det hele dampes et par minutter under låg
  7. Rør et par gange.
  8. Tag gryden af varmen og rør melet i.
  9. Tilsæt 2/3 del af bouillionen og lad det hele koge op i 5 min
  10. Resten af bouillionen blandes med fløden og kommes i porrestuvningen
  11. Sammen med kyllingbidderne og smag til med salt, peber og citronsaft
  12. Kom det hele i et gratinfad
  13. Tænd ovnen på 225°
  14. Butterdejen rulles jævnt ud
  15. Kanterne på fadet pensles med sammenpisket æggeblomme
  16. Dejen klemmes fast langs kanterne
  17. Skær et hul i midten af dejen på en cm
  18. Dejlåget pensles også med det sammenpisket æggeblome
  19. Skal bages 15 min ved 225° og derfeter 175° i 12 min